Central Square Cardiff BBC Headquarters (Plot 3)

The new BBC Cymru Wales Headquarters is an outstanding new office space which unites studio, administration and support facilities for BBC staff, providing a highly flexible and inspiring workspace.
Located within the newly created pedestrianised piazza in Central Square, opposite the bustling Cardiff Central Station, it sits on the site of the former bus station. The project seamlessly integrates with the public space in front of the main entrance, where visitors and staff alike access the ground floor through the full-height atrium which surrounds the high specification office, studio and production spaces over seven floors.
Due to this unique and busy city centre location, exceptional logistical planning was paramount to the success of the project. Collaboration with all internal and external stakeholders including Rightacres, Network Rail, Cardiff City Council and the Highways Agency was key to overcoming this challenge to ensure the safety and easy movement of pedestrians and traffic surrounding the site.
The project is set to achieve a BREEAM Outstanding environmental rating after achieving design stage certification.
This striking building is a perfect centrepiece for the dynamic Central Square redevelopment.